Volledig scherm
Het Osse bedrijf Acecore Technologies werkte mee aan de opnames van hitserie Game of Thrones. © Acecore Technologies

Osse drone schiet spectaculaire beelden voor kijkcijferhit Game of Thrones

OSS - Het nieuwe seizoen van de immens populaire televisieserie Game of Thrones heeft een Oss' tintje. Acecore Technologies produceerde en bestuurde de drone die beelden schoot op verschillende locaties in IJsland. Eigenaar Jorrit Linders vloog de machine en ging op de foto met Kit Harrington, een van de hoofdrolspelers uit de serie.

De opnames vonden afgelopen winter plaats en de weersomstandigheden waren erg extreem, meldt Linders. Ondanks uitdagende temperaturen van min twintig graden celsius en flinke windstoten, lukte het hem om de beelden te schieten.  

,,De kwaliteitseisen van HBO zijn hoog, vooral omdat vrijwel alle data moeten worden kunnen nabewerkt met allerlei speciale effecten", stelt Leon Thé namens het Osse bedrijf, dat kantoor houdt aan de Romeinenweg. Volgens hem was het productieteam van HBO tevreden met het droneteam, dat altijd klaar stond voor vertrek. ,,Dit in tegenstelling tot dure helikopters waarbij altijd vluchten vooraf gepland moeten worden."

Het zevende seizoen ging zondagavond in de Verenigde Staten van start. De nieuwste aflevering van de serie waarin Carice van Houten en Michiel Huisman een rol hebben, zorgde voor rokende servers

Volledig scherm
Eigenaar Jorrit Linders met acteur Kit Harrington (midden) die als Jon Snow een van de hoofdrollen heeft in Game of Thrones. © Acecore Technologies
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”