Volledig scherm
Basisschool Hertogin Johanna © BS Hertogin Johanna

Osse Hertogin Johannaschool bouwt vier extra lokalen

OSS  - Basisschool Hertogin Johanna in Oss krijgt er vier lokalen bij. Die zijn onder meer nodig om de leerlingen van de Sterrenschool onder te brengen. Zij komen volgend schooljaar namelijk ook naar de Hertogin Johannaschool omdat hun huidige locatie de deuren sluit.

Eind vorig jaar werd al bekendgemaakt dat Sterrenschool Poolster vanaf het schooljaar 2018/2019 verdwijnt. De afgelopen jaren werd ingezet op een vernieuwend concept, maar dat leidde niet tot voldoende aanmeldingen. Op dit moment gaan er 66 leerlingen naar de Poolster en de prognose is dat dat aantal in de toekomst verder afneemt. 

Het onderwijs van de Poolster verhuist daarom naar Hertogin Johanna aan de Aalbersestraat, vlakbij station Oss-West. Beide scholen vallen onder het bestuur van de Filios Scholengroep en liggen in dezelfde wijk.

Filios draait op voor twee tijdelijke lokalen, bestemd voor de spoed- en piekopvang bij de Hertogin Johannaschool. De gemeente Oss legt 180.000 euro neer voor de twee andere lokalen. Die moeten zeker tien tot vijftien jaar blijven staan. Tegen die tijd is de locatie waarschijnlijk toe aan complete nieuwbouw.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.