Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Osse huizenbezitter is door OZB-verhoging gemiddeld 20 euro duurder uit

OSS - De gemeente Oss verhoogt de onroerendezaakbelasting volgend jaar met vijf procent. Op die manier wil de gemeente een aantal financiële tegenvallers uit het sociaal domein compenseren. De maatregel levert Oss zo'n negen ton op.

Wethouder Frank den Brok lichtte het besluit donderdagmiddag toe tijdens de presentatie van de programmabegroting 2019-2022. Hij zegt de maatregel met pijn in het hart te nemen. De verhoging van de OZB met 5 procent komt bovenop de inflatiecorrectie van 2,25 procent. In totaal betaalt de Osse huizenbezitter volgend jaar dus 7,25 procent extra onroerendezaakbelasting. De gemiddelde Osse huizenbezitter is daardoor twee tientjes duurder uit. Dat bedrag is uiteraard afhankelijk van de waarde van het huis of bedrijfspand. 

Ondanks de verhoging, heft Oss nog altijd ruim 20 euro minder ozb dan landelijk gemiddeld. Als tegenprestatie voor de verhoging van 2019, belooft Oss de onroerendezaakbelasting in 2020 niet te verhogen. Er komt dan zelfs geen inflatiecorrectie. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”