Volledig scherm
De politie trof destijds een bloedspoor aan bij de woning van de vrouw in de Osse Leeuwerikstraat. © Marco Fotografie

Osse Leentje K. blijft voorlopig op vrije voeten

DEN BOSCH - De 57-jarige Osse Leentje K. die vorig jaar werd veroordeeld tot dertig maanden cel waarvan tien voorwaardelijk, voor poging tot doodslag op een plaatsgenoot in Oss,  blijft voorlopig op vrije voeten. 

Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch deze woensdagochtend besloten. 

Quote

Als haar gezond­heids­toe­stand zo slecht is, lijkt het opleggen van tbs met dwangver­ple­ging niet zinvol

M. de Vries, advocaat-generaal

Zowel de vrouw als het OM was tegen de straf in hoger beroep gegaan. Deze ochtend zou voor het hof de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatshebben. Die  is uitgesteld omdat de vrouw ondertussen ernstig ziek is geworden.  Vanwege de ernst van de ziekte en de medische behandelingen kon zij deze ochtend niet bij het gerechtshof aanwezig zijn. 

Haar voorlopige hechtenis werd, vanwege haar ziekte, al op 22 mei geschorst. Die schorsing zou vandaag aflopen. Vandaag besloot het hof de schorsing te verlengen tot 12 december. Dan vindt een korte zitting plaats om te bezien hoe de situatie dan is. ,,Als haar gezondheidstoestand zo slecht is, lijkt het opleggen van tbs met dwangverpleging niet zinvol", zei advocaat-generaal M. de Vries. 

Reclasseringsrapport

Aan de verlenging van de schorsing tot 12 december verbond het hof twee extra voorwaarden: de vrouw is niet verplicht op 12 december te verschijnen, maar ze moet wel meewerken aan het opstellen van een reclasseringsrapport.  

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”