Volledig scherm
Mexican Surf © Videostill Stay Away - Mexican Surf

Osse Mexican Surf binnenkort te beluisteren op vinyl

Do 13 apr: Ze verveelden zich rot. Er was helemaal niks te doen in Oss, vonden Jules Trum (23) en Fabian Werbrouck (22). ,,Maar je moet niet klagen. Niks te doen in Oss? Dan moet je zelf maar iets creëren”, vindt gitarist Fabian. Dus startten de twee vrienden een band. Dat was eind 2014. Nu brengt Mexican Surf – een verspreking van de oorspronkelijke naam Max Can’t Surf’ – op 22 april haar eerste EP uit in de Groene Engel.

Popronde?

Dat het met de vijfkoppige garage rockband zo hard zou gaan, hadden de oprichters niet verwacht. ,,Het gaat best goed met ons. We hebben ons ingeschreven voor de Popronde 2017. Een springplank voor startende bands”, begint Fabian op het terras van De Nieuwe Wereld. ,,Het is niet zeker, maar er bestaat een grote kans dat we erbij zijn. Dat lukt niet iedereen. In Oss zijn veel bandjes die zich al eens hebben ingeschreven, maar hen is het niet gelukt om erdoor te komen”.

Wilde shows

Deze maand heeft Mexican Surf tien shows. En die shows, die gaan er soms wild aan toe. ,,We hebben heel veel rare dingen gezien”, lacht frontman Jules die later aanschuift. ,,De mafste show tot nu toe was in een skatebowl in Stuttgart. Een kerel die een tand had verloren, een man die ons een bed in zijn bus aanbood ‘als we het even nodig hadden’ en een ruimte vol met skaters die hartstikke bezopen waren.”

Maar gelukkig houdt de band wel van dat soort feestjes. ,,Wij doen het ook een beetje anders dan andere bands. We houden van intieme optredens, staan graag dicht of in het publiek. Niet op een podium”, beaamt Jules. Fabian geeft hem gelijk. ,,Het moet persoonlijk zijn. Soms zelfs misschien een beetje ongemakkelijk, we willen geen rivier tussen ons en onze fans.”

De EP release is op 22 april vanaf 21:00 uur in de Groene Engel. Ook Mind Rays treedt dan op. Op de dag zelf staat Mexican Surf ook in Nijmegen en Arnhem vanwege Record Store Day. De EP wordt uitgegeven door Waaghals Records. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”