Volledig scherm
© REUTERS

Osse politiek uiterst sceptisch over ict-samenwerking met Landerd, Bernheze en Uden

OSS - ,,We worden een fuik in gedreven, waaruit we niet terug kunnen", stelde de een. ,,Andere opties moeten op zijn minst ook bekeken worden", stelde een ander. De Osse politieke partijen lopen niet bepaald te juichen bij het voorstel om een nieuwe samenwerking aan te gaan met Landerd, Bernheze en Uden voor een gezamenlijke ict-organisatie.  

Ict-projecten en  de overheid zijn sowieso geen gelukkige combinatie gebleken in het verleden, beseffen de Osse politici. Daarnaast liggen de ervaringen met andere gemeenschappelijke regelingen veel partijen nog zwaar op de maag. Meermalen werden donderdagavond de falende Omgevingsdienst Brabant Noord en de grote problemen bij de belastingsamenwerking in de eerste jaren aangehaald. 

BLOU zo is het nieuwe samenwerkingsproject gedoopt. Naar de eerste letters van de deelnemende gemeenten. De raden in de andere gemeenten hebben allemaal al groen licht gegeven aan het bedrijfsplan, zo meldde burgemeester Wobine Buijs. ,,Snap ik, die hebben er groot voordeel bij", reageerde Alfons Prinssen namens VDG, de grootste partij in de Osse raad. ,,Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Oss die andere gemeenten op sleeptouw mag nemen."

Coalitiegenoot VVD toonde zich donderdagavond zo mogelijk nog kritischer op de plannen. ,,Wij willen dat op zijn minst naar andere partners gekeken wordt om een ict-samenwerking aan te gaan", sprak Nick van Ballegooij. Hij noemde in dit verband Den Bosch en Meierijstad. ,,Sowieso willen wij meer inzage in de financiën voor we een volgende stap zetten." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.