Volledig scherm
Bij het Osse metaalbedrijf Stracon keken de belangstellenden aandachtig naar de grootste lasrobot van de Benelux. © Mari van Rossem

Osse 'Robotica Tour' trekt langs verschillende robot-toepassingen

OSS - De eerste Osse 'Robotica Tour' was zaterdagochtend en -middag een groot succes. In totaal veertig belangstellenden lieten zich per bus langs vier totaal verschillende robot-toepassingen rijden, in Oss en Berghem.

De beide bustochten waren volgens mede-initiatiefnemer Peter van der Wijst van de organiserende Bibliotheek Oss rap volgeboekt. ,,Omdat robotica deze hele maand het thema is tijdens de landelijke campagne ter bevordering van het lezen van boeken, hadden we in eerste instantie zoiets van: we halen bedrijven de bieb binnen", zegt Van der Wijst.

,,Maar ja, hoeveel leuker is het om die te kunnen bezoeken? Het viel me in ieder geval wel op hoevéél er in en rond Oss met robotica wordt gedaan. Deze vier instellingen en bedrijven gaan er inderdaad totaal verschillend mee om. Robotica is echt niet iets van de toekomst, robotica is al volop nú."

Bij het Osse metaalbedrijf Stracon was een volumineuze lasrobot te zien. Bij Brabant Zorg in De Wellen zag het gezelschap de intermenselijke rol van de robot. Bij boer Bart van Schaijk in Berghem de melkende variant en bij het Pivot Park Screening Centre bleek de knalgele robotarm een onmisbare en nauwgezette hulp bij geneesmiddelenonderzoek.

Lees maandag een verslag van de bustour in het Brabants Dagblad, editie Oss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement