Volledig scherm
© Van Assendelft Fotografie

Osse terreininrichter Nooijen failliet

OSS - Nooijen Terreininrichting uit Oss heeft het faillissement aangevraagd. Daardoor komen 56 medewerkers op straat te staan. Mogelijk maakt het bedrijf aan de Hescheweg in afgeslankte vorm een doorstart.

Het personeel kreeg het slechte nieuws vrijdagmiddag tijdens de bouwvakborrel te horen. ,,Dat is natuurlijk dramatisch”, stelt directeur Frank Nooijen van de overkoepelende Nooijen Groep. ,,Gelukkig heeft iedereen vorige maand al zijn vakantiegeld gehad, maar dan nog is het vreselijk de zomer zo te beginnen.”

De financiële problemen ontstonden volgens Nooijen al een paar jaar geleden. ,,We hebben een paar slechte jaren achter de rug met veel nagekomen kosten en verliesgevende projecten. Daarnaast hebben we te kampen met een groot aantal langdurig zieken.”

Het bedrijf richtte zich vooral op omgevingsinrichting voor sport en spel. Jaarlijks werden er zo’n 1.500 projecten aangelegd. Van parken tot schoolterreinen en van buurtpleinen tot plantsoenen. Recent was Nooijen Terreininrichting bijvoorbeeld nog verantwoordelijk voor de Das in Herpen en uitkijktoren De Heeskijk. Het bedrijf werd in 1975 gestart door Jo Nooijen. In 2013 ging de oudste tak van het bedrijf, weg- en waterbouw, al failliet.

Geruchten dat Nooijen het bedrijf bewust failliet liet gaan verwijst hij resoluut naar de prullenbak. ,,Dat is volstrekte onzin”, zegt de directeur. ,,Niemand wordt vrolijk of beter van zo’n faillissement. Maar we stonden met onze rug tegen de muur en konden niet anders.”

Oss, Uden e.o.