Volledig scherm
Marli van Lith bezig met de kerstshow van Coppelmans. © Ruud Rogier

Osse tuincentrum Coppelmans dompelt zich al helemaal in kerstsfeer

OSS - Bij het Osse tuincentrum Coppelmans gaat eind augustus steevast de knop om. De gedachten gaan nu alweer uit naar kerst. Is dat niet gek? ,,Nee, dat zijn we gewend'', reageren de medewerkers.

Ze zijn al weken volop bezig om zeven 'kamers' in te richten voor de jaarlijkse kerst- en sfeermarkt. Marli van Lith legt de laatste hand aan een engelachtig tafereel.

De trendy kleuren dit jaar? Industrieel, natuurtinten zoals hout. Petrol, waarmee groenblauw bedoeld wordt. En wit natuurlijk. ,,Want wit blijft altijd in trek.'' Wat kerstballen betreft, gaat Coppelmans voor het luxere spul. De standaardballen zijn leuk voor de discountwinkels. 

Kerstdorp

Verderop is Raymond de Veer al anderhalve week bezig een fascinerend kerstdorp te bouwen. Op heuvels van pallets, kratjes en balken, bekleed met watten en mos. En dik honderd verschillende huisjes, treintje, molen en kabelbaan. ,,Het wordt elk jaar meer met telkens nieuwe huisjes. Het is echt een verzamelitem.''

Het is nog even stevig doorwerken voor de medewerkers van Coppelmans. De kerstmarkt gaat open op 1 oktober.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”