Volledig scherm
Marli van Lith bezig met de kerstshow van Coppelmans. © Ruud Rogier

Osse tuincentrum Coppelmans dompelt zich al helemaal in kerstsfeer

OSS - Bij het Osse tuincentrum Coppelmans gaat eind augustus steevast de knop om. De gedachten gaan nu alweer uit naar kerst. Is dat niet gek? ,,Nee, dat zijn we gewend'', reageren de medewerkers.

Ze zijn al weken volop bezig om zeven 'kamers' in te richten voor de jaarlijkse kerst- en sfeermarkt. Marli van Lith legt de laatste hand aan een engelachtig tafereel.

De trendy kleuren dit jaar? Industrieel, natuurtinten zoals hout. Petrol, waarmee groenblauw bedoeld wordt. En wit natuurlijk. ,,Want wit blijft altijd in trek.'' Wat kerstballen betreft, gaat Coppelmans voor het luxere spul. De standaardballen zijn leuk voor de discountwinkels. 

Kerstdorp

Verderop is Raymond de Veer al anderhalve week bezig een fascinerend kerstdorp te bouwen. Op heuvels van pallets, kratjes en balken, bekleed met watten en mos. En dik honderd verschillende huisjes, treintje, molen en kabelbaan. ,,Het wordt elk jaar meer met telkens nieuwe huisjes. Het is echt een verzamelitem.''

Het is nog even stevig doorwerken voor de medewerkers van Coppelmans. De kerstmarkt gaat open op 1 oktober.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.