Volledig scherm
Het bloedspoor leidde vorig jaar naar de man en vrouw. © Marco Fotografie

Osse vrouw (56) steekt ex-vriend neer: 30 maanden celstraf, maar geen tbs

DEN BOSCH/OSS - De 56-jarige vrouw uit Oss die vorig jaar haar ex-vriend heeft neergestoken, krijgt daarvoor een celstraf van 30 maanden. Daarvan zijn 10 maanden voorwaardelijk, zo heeft de rechter in Den Bosch vrijdag bepaald.

De vrouw, Leentje K., stak haar ex-vriend in de nacht van 23 op 24 juli 2016 met een mes in zijn arm en oksel. Tijdens het incident belde ze haar zoon huilend op dat ze klappen had gehad van haar ex-vriend. Haar zoon schakelde daarom de politie in, maar die trof de vrouw thuis niet aan.

Via een bloedspoor vonden ze de man en vrouw in de Leeuwerikstraat. De man bloedde hevig en de vrouw zat onder het bloed. ''Ik heb mijn man gevonden nadat hij was doodgestoken. Dan geloof je toch niet dat ik iemand van het leven ga beroven”, verklaarde de vrouw tegenover de rechters.

Die vinden dat de vrouw schuldig is aan poging tot doodslag. De vrouw werd al vaker veroordeeld voor geweldsdelicten en was ditmaal onder invloed van alcohol. Die feiten werken beide strafverzwarend.

Geen TBS

Hoewel de officier van justitie naast een celstraf ook TBS met dwangverpleging had geëist, gaat de rechter daar niet in mee. Het is onvoldoende bewezen dat de vrouw geestelijke problemen had tijdens het incident. Bovendien weigerde ze een onderzoek van de psycholoog en psychiater, waardoor er geen diagnose vastgesteld kan worden.