Volledig scherm
PREMIUM
Het paleis van justitie in Den Bosch © Jelle van Wijk

Osse vrouw wil, 13 jaar na veroordeling voor moord, af van tbs

DEN BOSCH/OSS - De vrouw die in 2005 was betrokken bij de moord op Ossenaar Hans Jacobs, wil na dertien jaar van haar tbs af. ,Ik bedank u voor de de tbs-behandeling, maar geef me nu alstublieft de kans weer om van het leven te gaan genieten", zo zei ze vrijdagmorgen tegen de rechtbank in Den Bosch. 

De vrouw stelde dat ze zoveel baat heeft gehad bij haar behandeling dat ze nu weer als een 'brave burger' terug de samenleving in kan. Vertegenwoordigers van de reclassering en tbs-kliniek Oostvaarders bevestigden dat de vrouw 'grote stappen vooruit' heeft gezet. Maar justitie vindt het nog te vroeg om de tbs van de inmiddels 40-jarige vrouw nu al te beëindigen. Een verlenging van de tbs-periode met een jaar, inclusief de mogelijkheid om haar op proefverlof te laten gaan, ligt meer voor de hand, vindt het Openbaar Ministerie. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”