Volledig scherm
Een rel rond Gé Wagemakers zorgde voor onrust binnen de Osse VVD. © Van Assendelft

Osse VVD-leden bespreken onrust binnen de partij

OSS - Leden van de Osse VVD komen dinsdag bijeen om de onrust binnen de partij te bespreken. Het lokale partijbestuur laat slechts met moeite iets los over deze ledenvergadering, maar dat betekent niet dat voorzitter Vasco van den Eertwegh zenuwachtig is, zo zegt hij zelf.

Het onweert al een tijd bij de liberale partij, die Gé Wagemakers te kennen gaf dat hij niet nog eens wethouder mag worden in Oss. De kleurrijke bestuurder liet dat niet over zijn kant gaan en ontketende een machtsstrijd. 

Toen ook het laatste restje onderling vertrouwen verdampte, verliet Wagemakers de raadsfractie en nam hij zijn zetel mee. De nieuwe gemeenteraad van Oss besprak de onrust afgelopen maandag in een extra raadsvergadering naar aanleiding van publicaties in het Brabants Dagblad.

Ontwijken

In een intern VVD-rapport krijgt het lokale partijbestuur kritiek van Wagemakers, van de fractie en van twee oud-bestuursleden die het verslag schreven. De kritiek is dat het bestuur geen structuur heeft aangebracht in het proces dat de onrust weg moest nemen. Als ook de leden oordelen dat het bestuur er een potje van maakte, kan dat problemen opleveren voor voorzitter Van den Eertwegh. 

De VVD-voorzitter ontwijkt op zijn beurt al dagen alle vragen over mogelijk gevoelige onderwerpen, terwijl de Osse fractievoorzitter, het regiobestuur én de landelijke partijtop naar het lokale bestuur verwijzen voor verdere reactie.

 Eenmansfractie

Wagemakers komt na het zomerreces met een naam voor zijn nieuwe eenmansfractie in de Osse raad. Van de landelijke partijtop kreeg hij een brief met daarin de mededeling dat in die naam niet het woord VVD mag zitten. ,,Verder leggen we hem niets in de weg en is het prima dat hij lid blijft van de partij", zegt woordvoerder Debbie van de Wijngaard. Zij geeft aan dat de landelijke partijtop vooralsnog geen bemoeienis heeft met de Osse ledenvergadering van dinsdag.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.