Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Den Bosch. © Brabants Dagblad

Osse woonwagenbewoner betuigt spijt van drugshandel die zijn moeder raakt: 'Germ het vrouwke'

OSS - Doordat hij cocaïne dealde in het washok achter de woonwagen van zijn moeder aan de Brasem, dreigt de Osse burgemeester haar huis op wielen voor drie maanden te sluiten. De zoon probeerde dat donderdagochtend te voorkomen bij de voorzieningenrechter in Den Bosch. Die komt binnen een week met een uitspraak. Tot die tijd laat de gemeente Oss de woning ongemoeid.

,,Ik hoop niet dat mijn moeder gestraft wordt voor mijn domme fouten", sprak de zoon tegen de rechter. ,,Germ het vrouwke. Ze kan haar longen nog maar voor tien procent gebruiken en moet altijd aan het zuurstof want anders gaat het niet goed. Ze is pas 57 jaar maar ziet eruit als een vrouw van 80. Ze leeft van dag tot dag en is zwaar afhankelijk van de zuurstofkasten  in haar woonwagen. De gemeente wil die nu sluiten, maar dat kunnen ze echt niet maken. Het is niet menselijk om haar uit haar woonwagen te halen."

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”