Volledig scherm
© Stock

Ossenaar bedreigde Haagse burgemeester Jozias van Aartsen

DEN BOSCH/OSS - Een 50-jarige Ossenaar heeft via zijn internetkrant @megasupernieuws een groot aantal mensen beledigd en bedreigd. Onder hen de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen.

Donderdag boog de rechtbank in Den Bosch zich over een groot aantal aangiften tegen de man. Het ging om een zogeheten regiezitting. De zaak wordt in een later stadium inhoudelijk behandeld. De Ossenaar was zelf niet aanwezig. Hij leidt volgens zijn advocaat, Peter Schouten, aan diverse persoonlijkheidsstoornissen en heeft pleinvrees. Als bewijs overhandigde hij de rechtbank een verklaring van de huisarts.

Geen aangevers aan het woord
De advocaat vroeg toestemming een groot aantal aangevers te mogen horen. Dat verzoek werd afgewezen. Hij riep de vraag op of internetbloggers, 'ook zij met een persoonlijkheidsstoornis' recht hebben op vrijheid van meningsuiting. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend. Volgens rechter J. Vos zal dat zeker nog geruime tijd duren. Er moet eerst een forensisch psychologisch rapport worden opgesteld.

Oss, Uden e.o.