Volledig scherm
© Archieffoto Bert Jansen/fotomeulenhof

Ossenaar bedreigt medewerkster BrabantWonen om komst vluchtelingen

OSS - Een Ossenaar uit de Braakstraat heeft dinsdag 24 mei een medewerkster van BrabantWonen bedreigd met een slipper. De vrouw kwam hem vertellen dat in het huis naast hem 3 alleenstaande mannen uit Eritrea komen wonen. Dat viel de Ossenaar rauw op zijn dak waarna hij dreigde uit te halen met een slipper.

Na dat incident is BrabantWonen in de Braakstraat gestopt met het huis-aan-huis informeren van omwonenden. ​De Ossenaar heeft een tijdje vastgezeten en probeerde op zijn beurt aangifte te doen tegen BrabantWonen. Die corporatie wil hem namelijk een contract laten tekenen waarbij de man zijn huis uit moet als hij de nieuwkomers 'ook maar met 1 vinger aanraakt'. In de Braakstraat zijn meerdere bewoners sceptisch over de komst van 3 mannen in 1 huis.

De directe buren zijn daar tegen. Links woont een homostel dat bang is om niet geaccepteerd te worden door de vergunninghouders. Rechts woont een vrouw met Turkse wortels die 2,5 jaar tot in de cel heeft moeten knokken om voor haar en haar 3 kinderen een woning te krijgen. In de buurt zijn inmiddels spandoeken opgehangen en is een protest aangekondigd. Vanaf donderdagavond gaan tegenstanders de straat op.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Volledig scherm
In de Braakstraat in Oss zijn spandoeken opgehangen tegen de komst van 3 vergunninghouders. © Ruud Rogier

Oss, Uden e.o.