Volledig scherm
© Mari van Rossem

Ossenaar Fer van den Hurk gestopt als president Nederlandsche Tafelronde

OSS – Omdat het statutair zo bepaald was; daarom moest Ossenaar Fer van den Hurk (38), eigenaar van het Heesche FysioCentrum, ruim een week geleden afscheid nemen als president van de Nederlandsche Tafelronde. Een jaar lang was hij praeses van deze landelijke vereniging voor mannen tussen de 25 en 40 jaar, die zo’n 3000 leden telt en zich op bijzondere wijze inzet voor de samenleving.

Een jaar lang reisde hij óók de wereld over als dé vertegenwoordiger van de vaderlandse ‘ronde tafel’. "Noem ons alsjeblieft geen serviceclub. Wij richten ons op vriendschappen en persoonlijke ontplooiing; de bijdragen die we leveren aan de gemeenschap zien we als een groot pre. Feitelijk zijn we dus één grote vriendenclub -verenigd in 194 tafels- die aan service doet, waarbij we ook ons best doen om internationale vriendschap en samenwerking te bevorderen", aldus Van Den Hurk.

Liefdevol
"Voor mij persoonlijk zijn het, vanaf dag één dat de ‘ronde tafel’ mij liefdevol opnam, de dynamiek en energie die het tafelen zo aangenaam maken. Waar ter wereld je ook heenreist en welke tafelaars van de Round Table Associaton je ook ontmoet, overal voel je dat en gaan deuren open bij gastvrije mannen die je nooit eerder ontmoette. Heel bijzonder.”

Lees donderdag in editie Oss en omgeving meer over het jaar van Fer van den Hurk.

Oss, Uden e.o.