Volledig scherm
Het omstreden groene dak van Ossenaar Dirk Kurzweg.

Ossenaar met omstreden groene dak dreigt huis kwijt te raken

OSS - Dirk Kurzweg verfde het dak van zijn huis aan de Granietstraat in Oss groen en kreeg van de gemeente te horen dat hij daarmee in overtreding was. Er werd hem een boete van 6.000 euro opgelegd en landelijke media besteedden aandacht aan het groene dak. Nu, ruim 3 jaar later, dreigt Kurzweg zijn huis kwijt te raken.

De bank wil het verkopen omdat de Ossenaar zijn financiële verplichtingen niet na kan komen. Mede door het optreden van de gemeente, zegt de eigenaar van het meest besproken dak van Oss. Het groene dak aan de Granietstraat is nog altijd illegaal maar de boete is vanwege de huidige omstandigheden ingetrokken. De gemeente zegt dat de handhavingszaak op dit moment 'geen prioriteit' heeft.

  1. Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn verantwoordelijk'

    Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn ver­ant­woor­de­lijk'

    OSS - ,,Als overheden hoor je niet op deze manier tegenover elkaar te staan. Maar als het gaat om de belangen van de inwoners van Oss, dan zijn wij verantwoordelijk." Met deze woorden motiveert wethouder Johan van der Schoot het besluit om een dam op te werpen tegen de komst van een mestfabriek naar Oss. Daarmee gaat de gemeente lijnrecht in tegen de provincie, die deze fabriek juist aan de Osse haven wil hebben. 

Oss, Uden e.o.