Volledig scherm
© Thinkstock

Ossenaar wordt niet vervolgd voor mishandeling in Nijmegen

OSS - De Arnhemse rechter zal een 21-jarige inwoner van Oss, die vorig jaar in Nijmegen een vrouw een gebroken neus zou hebben geslagen, niet vervolgen voor mishandeling. De man handelde uit noodweer. Het slachtoffer wilde zijn 18-jarige vriendin uit Helmond wat aandoen en hij duwde de vrouw opzij. Zo bleek maandagmiddag tijdens de rechtszitting waarbij de Ossenaar als verdachte moest verschijnen en de Helmondse als getuige meekwam.

Het incident vond plaats op 15 juli in discotheek The Matrix in Nijmegen, vlak voor de Vierdaagse zou beginnen. Door de gebroken neus kon het slachtoffer niet meelopen. Zij eiste bijna 3.000 euro aan smartengeld. Maar die hoeft de 21-jarige niet te betalen, omdat hij niet wordt vervolgd.

Het Helmondse meisje zou hebben voorgedrongen bij de bar. Daarop ging de Vierdaagseloopster volledig door het lint. De man uit Oss wist de boel te sussen. Maar even later stormde de vrouw weer schreeuwend op het stel af. Het slachtoffer viel achterover. Uiteindelijk is ze in het ziekenhuis behandeld voor haar gebroken neus.

Oss, Uden e.o.