Volledig scherm

Ossenaren zinnen op cultuurhuis in centrum

OSS - Een groep cultuurpauzen, winkeliers, onderwijsmensen en andere ondernemers, willen de Osse binnenstad een cultuurinjectie geven. Dat doen ze nadat ze een maand geleden teleurgesteld afdropen, nadat er geen politiek draagvlak bleek voor een verhuizing van de bieb naar het stadshart.

Jan-Willem Bonekamp van projectbureau Louter begeleidt de groep. Wethouder Gé Wagemakers stelt een budget van 50.000 euro beschikbaar. Het is de vraag wat daar van nodig is. Zoals het ook de vraag is waar het gezelschap mee komt, want dat weet ze zelf nog niet. Afgelopen dinsdag zaten ze voor het eerst bij elkaar en dat was vooral een kennismaking.

Denktank
"We delen wel één doel: dat Oss vooruit komt in de vaart der volkeren", weet Sjoerd Roelofs van Koning Bodyfashion al wel te vertellen. Roelofs zit in de denktank, samen met Gio van Creij (bieb), Coen Bais (theater De Lievekamp), Tom Brocks (Hooghuis locatie TBL), Corine Goossens (Volksuniversiteit), Ton Kemkens (Patrimonium), Astrid Derijks (boekhandel), Peter ter Horst (Ter Horst Van Geel), Roel Jordaans (De Winkel) en Jacqueline Krebbers (Horlepiep).

Het is nog onduidelijk wanneer zij weer samenkomen voor een tweede bijeenkomst.

Oss, Uden e.o.