Volledig scherm
Herman Voet, Jolanda de Vent-Voet en Hannie van Dijk-Arts. © Maarten van den Hurk/BD

Oud-kastelein treurt bij resten Petjesbar: 'Het was mijn levenswerk'

OVERLANGEL - Het was het thuis van de visclub, de kaartclub, carnaval, Sinterklaas en alle denkbare familiefeesten, van rouwen tot trouwen. De verwoeste Petjesbar was van en voor heel Overlangel.

Jong en oud staat te kijken als de brandweer rond negen uur nog altijd volop aan de bak is. Kraakhelder is wel dat de Petjesbar compleet verloren is. Het trieste nieuws gaat de al wereld over. Een buurvrouw leest een helder whatsappje voor van haar zoon, die met tien voetbalvrienden in Mallorca vakantie viert: 'Wat een kutzooi, Het is over met het de pret in Langel'.

De tekst gaat verder onder de video.

ZIE OOK: Overlangels café De Petjesbar volledig verwoest door brand

Herman Voet staat met tranen in zijn ogen. ,,Het is mijn levenswerk", zegt de oud-kastelein. Voet (76) was van 1973 tot 1999 eigenaar eigenaar van de Petjesbar en zou daar in december zijn gouden huwelijksfeest vieren: ,,Natuurlijk daar ja, waar anders? Ze zeggen nu dat het mij niet kan schelen maar dat is niet waar. Je hebt er een band mee en dat blijft."

Sinds enkele jaren is de Petjesbar weer van een Janssen. Vader Grad Janssen, bijgenaamd 'de Pet', begon het café ooit. ,,Hij heeft het voor mij gebouwd", zegt Mientje Konings-Janssen (69). Mientjes broer Guus kocht de zaak 'terug'. Hij is nu op vakantie in Afrika. Zijn zus heeft hem vannacht al aan de telefoon gehad: ,,Hij zei me, meidje hou je eigen maar een beetje rustig." Dat valt nog niet mee, maar haar broers Jan en Ton zijn ter plaatse gekomen om het leed te delen: ,,En zometeen gaan we het ons moeder vertellen, in het zorgcentrum in Herpen."

Volledig scherm
Mientje Konings-Janssen en broer Jan Janssen. © Maarten van den Hurk/BD
Volledig scherm
Het café werd door de brand volledig verwoest. © Marco van den Broek

Oss, Uden e.o.