Volledig scherm
© Stock.xchng

Oud-president Jimmy Carter krijgt medicijn uit Oss

OSS/WASHINGTON - De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter wordt behandeld met een medicijn dat bedacht is en geproduceerd wordt bij MSD in Oss. In een interview met de Washington Post stelt Carter dat hij het middel Keytrude krijgt toegediend. Carter, die president was van 1977 tot 1981, heeft melanomen op de lever en in de hersenen.

Keytruda is het nieuwste middel van MSD dat kanker aanpakt op celniveau. Het middel is in Oss ontwikkeld en wordt daar nu ook geproduceerd.

In de VS is het al enige tijd op de markt en sinds juli is er ook goedkeuring voor Europa. Het middels is volgens een woordvoerder van MSD in Nederland verkrijgbaar, maar er worden nog gesprekken gevoerd met zorgverzekeraars over de vergoeding.

Moederbedrijf Merck heeft onlangs veertig miljoen euro gestoken in opwaardering van de productielocatie van MSD op De Geer in Oss. Daar kan Keytruda op grote schaal worden geproduceerd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”