Bas van de Goor toont zijn gouden medaille.
Volledig scherm
Bas van de Goor toont zijn gouden medaille. © Tom Vos

Oud-topvolleyballer Bas van de Goor verrast zijn oude basisschool in Oss

OSS - ,,Ik vind het ontzettend leuk om hier te zijn. Jullie directeur Peter Janssen ken ik nog van vroeger, die gaf toen les." Niemand minder dan oud-leerling van de basisschool Bas van de Goor kwam donderdagochtend een volleybalclinic geven op De Korenaer in Oss. De boomlange oud-Olympisch kampioen (46) kwam niet met lege handen.

Hij maakte bekend dat de speelplaats van de school wordt omgetoverd in een 'Schoolplein 14', een initiatief van de Johan Cruijff foundation. Met die foundation onderhoudt van de Goor warme contacten. De Korenaer is de eerste school in Oss die zo'n plein krijgt. Kinderen kunnen daarop spelen en sporten zoveel ze willen.

De beste voetballer

Ja, Johan Cruijff kennen ze wel, de leerlingen. ,,De beste voetballer ooit in dit land. En weten jullie ook zijn rugnummer?", vraagt Bas van de Goor aan de twee groepen zes. Die zijn in de gymzaal bijeen en luisteren ademloos naar wat de voormalige topsporter vertelt. ,,Nummer veertien", klinkt het overtuigend.

,,In deze gymzaal heb ik mijn eerste volleybaltraining gehad", memoreert Van de Goor. ,,Ik was negen jaar, net zoals jullie nu." De geboren en getogen Ossenaar haalt zijn ingelijste gouden medaille uit 1996 voor de dag, een topjaar voor het Nederlandse volleybal. ,,Ik mocht toen naar de Olympische Spelen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement