Volledig scherm
PREMIUM
De SP van Marie-Therese Janssen en de VDG van Frank den Brok kwamen er samen niet uit in Oss. © BD / Peter van Huijkelom

Oud-zeer zat coalitie van SP en VDG in de weg, blijkt uit gespreksverslagen

ANALYSEOSS - Het vertrouwen dat VDG in SP heeft, liep in de afgelopen jaren te veel diepe deuken op om samen een coalitie te vormen in Oss. De twee grootste fracties van Oss werden het niet eens over een derde partij die als smeermiddel moest dienen, waarna het overleg klapte. Dat blijkt uit de donderdag openbaar gemaakte gespreksverslagen van de mislukte coalitie-onderhandelingen tussen SP en VDG.

In de eerste van in totaal vier verslagen toont de SP zich gewillig om water bij de wijn te doen op dossiers als centrumplan Wal Kwartier, de noordelijke randweg en het afschaffen van welstand. VDG vindt dat positief, maar stelt vast dat er te veel oud-zeer zit om met zijn tweeën een coalitie te vormen. De lokale partij haalt een aantal voorbeelden aan en hekelt onder meer de manier waarop SP met boeren en bedrijven omgaat. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”