Volledig scherm
Marijke en Frans Boeijen bekijken de oude Schoolbabbels © Lieke Mulder

Oud-schooldirecteuren luiden expositie Berchs-Heem in

BERGHEM - Oud-leerlingen van de Sint Josephschool en het Molenveld in Berghem werden zaterdagmorgen nog één keer naar binnen geluid door oud-schooldirecteuren Piet Vermeulen en Gerard Grosfeld. Daarmee luidden ze een expositie in, ingericht door Heemkundekring Berchs-Heem. 

De expositie wordt gehouden omdat de Heemkunderkring na vier jaar het oude Klooster moet verlaten en heeft betrekking op alles wat te maken heeft met de eerste bestemming van het gebouw. Als de bel om 11.00 uur luidt, lopen zo'n dertig oud-leerlingen in tweetallen, hand in hand naar binnen. Tenminste, dat was de bedoeling. Voorzitter Gerard van der Linden van Berchs Heem lacht: ,,Het ging toch wat minder netjes dan vroeger."

Zusters van Liefde

De expositie geeft een overzicht van de aanwezigheid van de zusters van Liefde en hun betekenis voor Berghem. Ook is er aandacht voor de tijd nadat de zusters Berghem hebben verlaten. Ook kunnen oud-leerlingen van de Josephschool, zowel jongens als meisjes, foto’s en schoolklanken van hun jaargang bekijken. En deze zaterdag is het fijn herinneringen ophalen met beide oud-schooldirecteuren. 

Schoolbabbels

Marijke en Frans Boeijen bladeren geïnteresseerd in de vele  schoolkrantjes, de Schoolbabbels, die uitgestald liggen. Dochter Debbie en zoon Sander zaten hier op school. En ja hoor, daar vinden ze een stukje van hun dochter, uit een Schoolbabbel uit de jaren tachtig. Marijke: ,,Leuk, ze vertelt er over de kinderen uit Polen die op bezoek waren in Nederland." 

De expositie is dagelijks (behalve op eerste kerstdag) te zien tot en met 30 december van 11.00 uur tot 16.00 uur. Sint Willibrordusstraat 59, Berghem

Volledig scherm
expositie in het oude klooster in Berghem © Lieke Mulder
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.