Volledig scherm
Vrijwilligers monteren het bouwpakket voor een tijdelijk paviljoen naast de Overlangelse kerk. © BD / Peter van Huijkelom

Overlangel kan eindelijk vooruit met tijdelijk paviljoen voor verenigingen

OVERLANGEL - Ruim een jaar na het afbranden van de Petjesbar in Overlangel hebben de verenigingen die er hun thuisbasis hadden zicht op een nieuw onderkomen. Tussen de kerk en de kantine van voetbalclub OKSV verrijst een paviljoen dat de nood de komende anderhalf jaar moet lenigen. 

Vrijwilligers hebben zich deze week gezet aan het opbouwen van het onderkomen, dat door Willy van der Loop wordt omschreven als 'een soort strandpaviljoen'. Op een houten vloer worden de houten wanden geplaatst die door spanten en het dak bij elkaar worden gehouden.  Wanneer de eerste gebruikers er in kunnen, durft Van der Loop niet te zeggen. ,,Dat is helemaal afhankelijk van het aantal handjes dat we de komende tijd tot onze beschikking hebben. Om kosten te besparen werken we alleen met vrijwilligers." 

Het paviljoen mag volgens vergunning tot 1 februari 2020 naast de kerk blijven staan. Van der Loop. ,,Door bezwaren uit de buurt hebben we een halfjaar vertraging opgelopen. De vergunning gold eigenlijk voor twee jaar." Het is de bedoeling dat Overlangel in 2020 een nieuw permanent 'dorpshuis' heeft. Het is op dit moment nog de vraag of dit op de plek van de afgebrande Petjesbar is of bij korfbalvereniging TOG. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”