Volledig scherm
Ook goede doelen zoals de Zonnebloem pikten een graantje mee. © Bert van der Linden

Overlangel overspoeld met kooplustige marktbezoekers

OVERLANGEL - Afgezien van wat spatten regen in de ochtend was het ideaal weer voor de tweedehandsmarkt die jaarlijks op de derde zondag van juli in Overlangel plaatsvindt. Het publiek kwam van heinde en verre, tot Sprang Capelle toe.

Na een aarzelende start liepen de straten de Brink vanaf 10 uur vol. Op sommige plaatsen was het zelfs schuifelen. Deze zomermarkt met 300 kramen is mede populair vanwege de uitstallingen van vele dorpelingen die er in hun oprit of voor het eigen huis spullen verkopen. Er was een zeer levendige handel in tweedehands kleding, gebruiks- en hobbyartikelen.

Je zag mensen zeulen met tassen vol spullen, zelf met fietsendragers, stofzuigers of een koperen kolenkit. Fruit waaronder aardbeien en kersen, was dit jaar ook gewild. Een kersenboer die daarnaast ook meloenen aan de man bracht (2 stuks voor € 2,50) was voor half 3 al los.

Op de terrassen van Petjesbar en op de Brink waar blaaskapel ’t KON speelde, was het goed toeven. De kleintjes vermaakten zich intussen wel in het draaimolen. Het was tenslotte ook een beetje kermis op de zomermarkt. De opbrengst gaat naar het Overlangels, Keents en Neerloons verenigingsleven.

Volledig scherm
Op de Bé Kampsbrink was het goed toeven. © Bert van der Linden
Volledig scherm
Voor de kleinste bezoekers was er een draaimolen. © Bert van der Linden

Oss, Uden e.o.