Bewakingsbeelden van de overval in Oss.
Volledig scherm
Bewakingsbeelden van de overval in Oss. © Bureau Brabant

Overval met grote messen dreunt nog na bij medewerkers Domino's in Oss

OSS - Ruim twee maanden na de overval op Domino's Pizza aan de Schaepmanlaan in Oss is één van de bedreigde medewerkers nog er nog altijd veel mee bezig. Dat zei haar manager maandagavond in tv-programma Bureau Brabant. 

Het opsporingsprogramma maakte een reconstructie van de overval en liet bewakingsbeelden zien. Daarop is te zien hoe op 15 maart rond 23.15 uur drie mannen de net gesloten pizzeria binnenrennen. Ze bedreigen de drie medewerkers, die aan het schoonmaken waren, met een mes. 'Op de grond!', riepen ze. 

Dappere pogingen

De overvallers eisen geld uit de kluis, maar die was net geleegd. Dan maar de inhoud van de kassa, besluiten de drie mannen. Eén van de bedreigde medewerkers probeert ondertussen stiekem 112 te bellen. Maar als de overvallers dat door hebben, grissen ze de telefoon uit haar handen. 

Een collega probeert wat briefgeld dat de overvallers laten vallen te verstoppen. Maar ook dat wordt gezien. De medewerker wordt daarna een extra keer bedreigd met één van de grote messen. 

Met wat geld uit de kassa vluchten de mannen naar buiten. Daar wordt één van hen na enige tijd aangehouden. Het gaat om een 18-jarige jongeman. Hij zit nog altijd vast. De andere twee zijn nog steeds spoorloos. 

Angstgevoelens

De drie medewerkers komen er zonder fysieke verwondingen vanaf. Maar mentaal sneden de overvallers diepe wonden. Met twee gaat het inmiddels beter, maar een derde heeft veel angstgevoelens. Hoewel ze alle drie weer aan het werk zijn, hebben de slachtoffers volgens de manager veel moeite met de verwerking. 

Met het tonen van de beelden hoopt de politie dat iemand de overvallers herkent. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement