Volledig scherm
PREMIUM
De Wal is één van de parkeerterreinen waar je 2,50 euro betaalt om een hele dag te parkeren. © Rachelle Suppers

Parkeren kun je leren: hier kun je 'm de hele dag kwijt voor 2,50 euro

ColumnMa 16 apr: Je kunt het bijna een sport noemen. Jagen op dat ene parkeerplekje waarvoor je niet hoeft te betalen, zo dicht mogelijk bij station of centrum. Dat wordt overigens wel steeds moeilijker. Voor gratis parkeerplekken moet je steeds verder zoeken. En goede benen hebben, want je loopt alsnog wel een kilometer.

Deze creatieve ‘schatzoekers’ wekken trouwens zo nu en dan wel wat irritaties op bij buurtbewoners van de gevonden plekjes. Soms kunnen ze hun oprit niet eens meer op. De Schadewijkstraat is bijvoorbeeld zo’n parkeerwalhalla voor gierige automobilisten. En ga je een dagje met de trein dan zijn het parkeerhaventje aan de Molenstraat en Monseigneur van de Boerpark én de Nachtegaallaan favoriet. Eenmaal een plekje veroverd kun je alsnog twintig minuten lopen. Maar hé, toch maar 2,50 euro bespaard.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn
    video

    Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn

    OSS - Nederlanders houden van koningin Máxima en we weten weer waarom. Op een dag van nationale rouw, te midden van ongeloof en naarstig onderzoek, toonde de koningin hoe sober verdriet kan zijn. Ogen die oprecht bezorgd stonden. Een kapsel dat een beetje in de war lag, zulke trivialiteiten doen er dan even niet toe. Alleen troost. Portret van een royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden majestueus kan zijn.

Oss, Uden e.o.