Volledig scherm
© Peter van Huijkelom

Participatiekliniek blijft zeker nog een jaar in Megen

MEGEN - De Participatiekliniek blijft ook dit jaar in De Maashorst in Megen. In de leegstaande vleugel van het oude verzorgingshuis werden door De Participatiekliniek afgelopen jaar bijzondere trainingen gegeven aan verplegenden en verzorgenden.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de Participatiekliniek maar een half jaar in De Maashorst zou blijven. Organisator Stef Verhoeven van de Participatiekliniek: ,,Maar we zijn erg tevreden en we kunnen hier langer blijven. Voor de bewoners van de appartementen in de linkervleugel betekent dit dat er ook komend jaar meer reuring is in het gebouw. En het geeft hen de zekerheid dat ze ook komend jaar hier kunnen blijven wonen en BrabantWonen nog geen andere plannen heeft met het gebouw."

Tijdens de training ervaren deelnemers twee dagen lang hoe het is om cliënt te zijn, inclusief oordoppen die hen doof maken, een speciale bril waardoor ze slechter zien en een pak waarbij ze voelen hoe het is om stram en stijf te zijn. De trainingen zijn een initiatief van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met met ruim 70.000 leden de grootste beroepsvereniging van Nederland. Er worden voor dit jaar dertig tweedaagse bijeenkomsten gepland.