Volledig scherm
© Thinkstock

Partij voor de Dieren stelt vraagtekens bij provinciale injectie Pivot Park Oss

DEN BOSCH/OSS - De Partij voor de Dieren is bezorgd dat de provincie via een miljoeneninvestering in het Osse Pivot Park indirect bedrijven steunt die dierproeven doen of laten uitvoeren. De fractie in de Provinciale Staten vraagt het college van Gedeputeerde Staten om een lijst van de op het park bedrijven die van dierproeven gebruik maken.

Pivot Park is een campus voor bedrijven die nieuwe medicijnen en farmaceutische toepassingen ontwikkelen. Provincie, de gemeente Oss, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en het concern MSD investeerden miljoenen in het opstarten ervan.

Dit jaar bleek dat er nog eens miljoenen nodig zijn om met name de huisvesting te bekostigen. De provincie maakte vorige week bekend opnieuw 13,9 miljoen euro te steken in de campus.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”