Volledig scherm
Het reetje op het terrein van Nab Belting

Partij voor de Dieren stelt vragen over dode reebok Oss

OSS - De Brabantse fractie van de Partij voor de Dieren stelt donderdag vragen over het dinsdag in Oss doodgeschoten reetje. Het dier liep rond bij transportbandenbedrijf Nab Belting en werd door een jager van de Stichting Afhandeling en Monitoring Fauna-aanrijdingen afgeschoten.

Dat leidde tot boosheid bij medewerkers van het bedrijf. De partij wil van Gedeputeerde Staten weten of de jager rechtmatig handelde en waarom de reebok niet is gered.

Statenlid voor de Partij voor de Dieren Paranka Surminski: "Als je een dier in een dergelijke situatie aantreft en je wilt dat het dier blijft leven, moet je dus niet de jagersvereniging inschakelen. We gaan als partij bekijken hoe we het anders kunnen gaan regelen. We denken dan aan een andere procedure waarbij we verplicht een andere instantie inschakelen zoals de dierenbescherming. Die zou door de provincie ondersteund moeten worden bij de uitwerking daarvan."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”