De inspirators van het passieconcert, dirigent Marijn Kapteijns (links) en voorzitter Tiny van Lieshout.
Volledig scherm
De inspirators van het passieconcert, dirigent Marijn Kapteijns (links) en voorzitter Tiny van Lieshout. © B Vdlinden

Passieconcert in Huisseling

HUISSELING - Traditiegetrouw geeft het Huisselings Koor in de eigen parochiekerk een passieconcert op Goede Vrijdag. Dit jaar is de vijftiende editie.

,,We zoeken elk jaar naar een verrassende insteek voor ons passieconcert," zegt de voorzitter van het Huisselings Koor, Tiny van Lieshout. Al vijftien jaar achtereen presteert dit, tot in de verre omgeving gerenommeerde koor het, om in de Paastijd een passieconcert te geven met jaarlijks een andere invalshoek: ,,Dit jaar hebben we als thema 'De Zeven Kruiswoorden'."

Het koor wordt begeleid door het Azeri Strijkkwartet uit Oss en verder spelen gast-hoboïst Jan Zoll en Henny Pijnacker op blokfluit mee. De vaste organist is Mark Kuijpers uit Overlangel.

Dirigent Marijn Kapteijns uit Nijmegen is verantwoordelijk voor de programmering: ,,Er zijn vele bekende en minder bekende componisten geweest die de zeven zinnen die Jezus uitsprak toen hij aan het kruishout was geslagen, in composities hebben verwerkt. Nu heb ik van zeven verschillende componisten steeds één van deze zogenaamde kruiswoorden geselecteerd. Elk stuk wordt kort ingeleid en tussen sommige kruiswoorden in wordt een intermezzo gespeeld of gezongen."

Het slotkoor is de zogenaamde Trauercantate uit 'Du aber Daniel gehe hin', van Georg Telemann. Daarnaast is er muziek van onder meer Johann Sebastian Bach, Jozef Martin en Mariano Garau. Het concert eindigt met samenzang: Nearer my God to Thee. De aanvang is 20.00 uur en de toegang gratis.