Volledig scherm
Pastoor Joep van Gaalen © Mari van Rossem

Pastoor Joep van Gaalen zwaait af in ‘Groot-Ravenstein

RAVENSTEIN – Na twaalf jaar als pastoor in Ravenstein en de omliggende dorpen te hebben gewerkt, heeft Joep van Gaalen nu echt zijn stek aan de Maas verruild voor een rusthuis in Teteringen, nabij Breda.

Vorige week nam hij afscheid van de parochies waar hij al die jaren ‘tot ieders tevredenheid’ als herder waakte over zijn geloofsgemeenschappen.

De mooie jaren waarin Van Gaalen als voormalig pater van de congregatie ‘Van Scheut’ vooral als verbindende man mét zijn mensen werkte en waar hij gezonde geloofsgemeenschappen achterliet, kenden een wat wrang einde. Waar hij, en met hem bijna alle betrokken kerkbesturen, graag één grote Maaskant-parochie (‘van Lith tot en met Ravenstein en Herpen’) geboren had zien worden, zagen Van Gaalen c.s. dat met name de parochies van ‘Groot-Ravenstein’ opgeslokt zijn door de nieuwe parochie die vooral vanuit Schaijk bestierd wordt. ‘Het bisdom had die keuze allang gemaakt; die driejarige fusieperiode was een schijnvertoning.’

Lees meer in het Brabants Dagblad, editie Oss en Omgeving van dinsdag 20 januari of via Blendle (zie hieronder).

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”