Volledig scherm
De Willibrorduskerk in Berghem. © Peter van Huijkelom

Pastoor wil met parochianen Berghem in conclaaf

BERGHEM - Pastoor Roland Kerssemakers nodigt de Berghemse parochianen uit voor een 'breed overleg'. Hij doet dat ter gelegenheid van zijn 1-jarig functioneren als pastoor van de grote Willibrordusparochie. ,,Ik zou graag meer willen weten over wat u als parochiaan te Berghem bezighoudt", schrijft Kerssemakers in een algemene uitnodiging.

De pastoor stelt desgevraagd dat de bijeenkomst in Berghem niet uniek is. Eerder belegde hij vergelijkbare overleggen in Macharen en Megen. Het thema is steeds 'Samen bouwen aan kerk en geloofsgemeenschap'. 

Kerssemakers heeft in Berghem sympathie gewonnen door de kerk op Goede Vrijdag open te stellen voor het grootschalige muziekspektakel Passie voor Pasen. Tijdens het overleg op dinsdag 24 juni in De Berchplaets zullen ook kapelaan Jeroen Beekman en kerkbestuurslid Sydney van den Berg aanwezig zijn. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.