Volledig scherm
De Willibrorduskerk in Berghem. © Peter van Huijkelom

Pastoor wil met parochianen Berghem in conclaaf

BERGHEM - Pastoor Roland Kerssemakers nodigt de Berghemse parochianen uit voor een 'breed overleg'. Hij doet dat ter gelegenheid van zijn 1-jarig functioneren als pastoor van de grote Willibrordusparochie. ,,Ik zou graag meer willen weten over wat u als parochiaan te Berghem bezighoudt", schrijft Kerssemakers in een algemene uitnodiging.

De pastoor stelt desgevraagd dat de bijeenkomst in Berghem niet uniek is. Eerder belegde hij vergelijkbare overleggen in Macharen en Megen. Het thema is steeds 'Samen bouwen aan kerk en geloofsgemeenschap'. 

Kerssemakers heeft in Berghem sympathie gewonnen door de kerk op Goede Vrijdag open te stellen voor het grootschalige muziekspektakel Passie voor Pasen. Tijdens het overleg op dinsdag 24 juni in De Berchplaets zullen ook kapelaan Jeroen Beekman en kerkbestuurslid Sydney van den Berg aanwezig zijn. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”