Volledig scherm
Tiny van Lieshout Pauselijk onderscheiden. © Bert van der Linden

Pauselijke onderscheiding en vier jubilarissen ‘Gemengd Koor Huisseling’

HUISSELING - Tijdens het jaarlijkse St. Ceaciliafeest van het Huisselings gemengd koor dat zaterdagavond in de parochiezaal werd gehouden, kreeg Tiny van Lieshout de Pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice opgespeld door pastoor Spiertz. Vorig jaar al vierde deze ‘koorzanger pur sang’ zijn gouden jubileum bij het ‘Huisselings Koor’.

Van Lieshout is inmiddels al 31 jaar bestuurslid van het koor. Ondanks dat de veehouder druk is met zijn bedrijf dat hij met twee broers bestiert, mist hij zelden een repetitie. Van Lieshout: ,,Zingen is mijn grootste hobby. Ik vind bovendien dat je aan jezelf maar ook aan de andere leden van het koor verplicht bent om er te zijn.”. Behalve zanger bij de tenoren vervult Tiny van Lieshout ook de functie van hulpdirigent en zingt hij in het Gregoriaans koor van Huisseling en in het gelegenheidskwartet Cantare Per Lui.

Tijdens deze feestavond werden ook Cris Salet, Debora van den Berg, Geert van den Broek en Ton van de Rijdt geëerd. Zij zijn respectievelijk 65 jaar en driemaal 40 jaar lid van het Huisselings gemengd koor.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”