Volledig scherm
De Unox-fabriek in Oss, gezien vanaf de spoorlijn. © Maarten van den Hurk / BD

Personeel Unox maandagmiddag verplicht naar infobijeenkomst na actiedreiging FNV

UPDATEOSS - Om 13:00 uur maandagmiddag gaat de eerste van een serie  verplichte informatiebijeenkomst van start voor het personeel van Unox in Oss. Aanleiding zijn de vastgelopen onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden en de dreiging van vakbond FNV om tot acties over te gaan. 

De spanning loopt op bij Unox in Oss. De fabriek voor soepen, sauzen en worsten werd deze zomer verkocht aan de Zwanenberg Food Group. Die beloofde direct alle 325 werknemers over te nemen. Over de bijbehorende arbeidsvoorwaarden wordt nu verschillend gedacht. Het overleg tussen bedrijfsleiding en vakbond lijkt na vier rondes vastgelopen. De FNV noemt het al zo.

De vakbond heeft voor donderdag drie actiebijeenkomsten georganiseerd. Volgens de FNV komt het loon- en pensioenbod van Unilever 'nog niet in de buurt' van de eisen voor een 'fatsoenlijke overgang'. Na deze oproep voor de actiebijeenkomsten hebben de werknemers ook een oproep van hun bedrijf gehad, voor de infosessies maandag. Aanwezigheid daar is 'niet vrijblijvend', zo staat in de uitnodiging. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement