Volledig scherm
De politiehond werd ingezet op naar aanwijzingen te speuren © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Petje, handschoenen en muts moeten naar dader schietpartij Berghem leiden

BERGHEM - De politie hoopt dat een grijs petje, een grijze muts en witte werkhandschoenen zullen leiden naar de dader van de schietpartij in Berghem, in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli.

Die werden na de schietpartij gevonden in de bosjes op de hoek van de Veldstraat en de Schoolstraat in Berghem. Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond uitgebreid aandacht aan de zaak en toonde de gevonden spullen.

Feestje
De 28-jarige Mandy van der Sluys uit Oss, moeder van twee jonge kinderen, werd die nacht rond 01.00 uur van dichtbij onder vuur genomen. Dat gebeurde op de parkeerplaats achter De Merx. In Opsporing Verzocht vertelt ze daarover: „We kwamen van een gezellig feestje. Ik was de bob, dus ik reed. Ik ging zitten, maar voelde dat iemand me aankeek. Ik kijk en zie dat een man een pistool op me richt.”

Geen aanleiding
Politiewoordvoerder Jim de Koning stelt dat er bij onderzoek naar de achtergrond en relaties van Mandy en haar man niets is gevonden dat aanleiding zou kunnen geven: ,,We hebben werkelijk niets kunnen vinden." Dat de vrouw het overleefde, noemt hij een 'onvoorstelbaar wonder.' In Berghem gingen al direct geruchten dat het om een vergissing zou gaan.

Draad oppakken
De vrouw werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Ze overleefde het, omdat de kogel afketste op haar kaak. Wel is ze haar smaak en reuk kwijt. Ze wil weer de draad oppakken als filiaalleidster van een supermarkt: „Ik wil niet ander werk gaan doen om wat zo’n man mij heeft aangedaan.”

Oss, Uden e.o.