Volledig scherm
De Osse kermis, van bovenaf gezien.

Piraten-attractie komt niet naar Osse kermis, twijfels over publiekstrekker XXL

OSS - Bezoekers van de Osse kermis beleven in augustus geen piratenavontuur in de binnenstad. De exploitant die jong en oud zou laten genieten van zijn 'Pirates Adventure' heeft afgezegd. Kermismeester Sander Steinvoort zoekt naarstig een vervangende attractie.

De kermismeester baalt stierlijk van de afzegging. ,,We vinden de attractie erg mooi en hebben die vorig jaar tijdens de kermis in Uden al gecontracteerd. Het is geen spookhuis maar een funhuis waar je doorheen loopt en een piratenavontuur in beleeft." Steinvoort wil niet uitwijden over de reden waarom de exploitant niet komt. Schipbreuk? ,,Laat ik daar maar niks over zeggen." 

Publiekstrekker

De kermismeester is met 'een aantal mensen' in gesprek om de lege plaats op te vullen. Hij plaatste daarvoor tevens een oproep op Facebook. In de reacties vroeg iemand hem of het klopt dat ook publiekstrekker XXL verstek laat gaan in Oss. ,,Ik heb dat ook gehoord en hou er ondertussen wel rekening mee. Maar zolang ik geen officiële bevestiging heb van de exploitant, wil ik de geruchtenstroom niet verder aanwakkeren."

Bij de presentatie van de Osse kermis eerder dit jaar was Steinvoort nog jubelend over de XXL. ,,Een hoge attractie die over de kop gaat. Een hele beleving." Op de Osse kermis staan ongeveer 80 attracties. Het volksfeest duurt van 16 tot en met 22 augustus, en wordt traditioneel afgesloten met vuurwerk. Op de strubbelingen met de twee attracties na, loopt het volgens Steinvoort op rolletjes. ,,Ik heb er zin in."