Volledig scherm
© Archieffoto Bert Jansen/fotomeulenhof

Plan voor opvang 300 vluchtelingen in Nistelrode

OSS/NISTELRODE - De gemeente Bernheze wil een asielzoekerscentrum voor 300 vluchtelingen openen aan de Slabroekseweg in Nistelrode. Dat maakten burgemeesters Wobine Buijs van Oss en Marieke Moorman van Bernheze dinsdagmiddag bekend. Het is de bedoeling dat de vluchtelingen 5 jaar worden opgevangen bij het MOB-complex.

Het kan ook zijn dat het uiteindelijk 500 vluchtelingen voor 10 jaar worden, maar dat is nu niet de insteek. Komende weken met politici en inwoners in gesprek, om te beginnen komende maandag tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis. Volgens de planning neemt de Bernhezer gemeenteraad op 14 juli een besluit over de opvang.

Tweede locatie

Voor een tweede noodopvang in Oss is nog geen locatie gevonden. De burgemeesters maakten dinsdag bekend dat het nog wel de bedoeling is dat er een tweede locatie komt. Eind februari opende in Oss een noodopvang voor 300 vluchtelingen in het voormalige belastingkantoor. Die locatie draait goed, concluderen instanties, bewoners en omwonenden.

Oss wil die noodopvang in het oude kantoor aan de Lievekamplaan met minimaal 1 jaar verlengen tot eind 2017. Door een tweede locatie te openen heeft Oss meer tijd te werken aan een 'duurzame' opvang na 2017.

Lees meer over opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.