Volledig scherm
De voormalige V&D-winkel in Oss maakt deel uit van het Walkwartier. © Van Assendelft Fotografie

Plannen met Walkwartier Oss zien in november het licht

OSS - Er lag al een motie van oppositie klaar om wethouder Joop van Orsouw te dwingen tot meer openheid over het project Walkwartier in de Osse binnenstad. Die motie is wat hem betreft overbodig. Op 22 november wordt iedereen die belangstelling heeft bijgepraat tijdens een podiumbijeenkomst in het gemeentehuis. 

Het project Walkwartier betreft sloop en nieuwbouw op de plek van de voormalige V&D-winkel en de winkels aan de achterzijde van dit complex (De Wal).  De gemeente Oss wil deze plek samen met het Geffense bouwbedrijf Van Wanrooij herontwikkelen. Behalve winkels moet ook de openbare bibliotheek een plek krijgen in het Walkwartier en zouden er tientallen appartementen en stadswoningen moeten worden gebouwd. 

De  uitwerking van de plannen  had uiterlijk 2 juli klaar moeten zijn, maar Van Wanrooij vroeg en kreeg uitstel tot 1 december. Sindsdien is het stil rond het Walkwartier. Te stil wat D66, GRoenLinks, SP en LOF betreft. Deze vier partijen stelden een motie op om uiterlijk op 15 oktober van wethouder Van Orsouw te horen of er schot in de zaak zit. Deze motie zou tijdens de laatste raadsvergadering op 4 oktober worden behandeld, maar dat werd wegens tijdgebrek een week uitgesteld. Afgelopen weekeinde meldde Van Orsouw op Twitter dat de plannen op 22 november uit de doeken worden gedaan en een week later aan de raadscommissies wordt voorgelegd ter discussie. 

9 miljoen

GroenLinks-leider Dolf Warris toont zich verbolgen over de wijze van communiceren door de wethouder. ,,Waarom hoor ik dit per stom toeval? Terwijl de raad in oktober op de hoogte zou worden gebracht?" Van Orsouw geeft aan dat hij voornemens was dit donderdagavond mede te delen aan de raad, maar dat hij daar niet aan toe kwam door tijdgebrek. Mocht Van Wanrooij afzien van het bouwproject, dan blijft de gemeente eigenaar van de winkels in het Walkwartier. Er is bijna 9 miljoen euro geïnvesteerd in de aankoop.