Volledig scherm
© marc bolsius

Plots overleden Henk van Dijk (63) was boegbeeld van Brabantse advocatuur

OSS - Oud-deken van de orde van advocaten Henk van Dijk is op 63-jarige plotseling overleden. Van Dijk gold decennialang als een boegbeeld van de Brabantse strafrechtadvocaten.

De in Oss wonende Van Dijk genoot in zijn rol als deken ook groot gezag bij de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie. ,,Dat was omdat hij een perfecte strafpleitershouding had", zegt advocaat Bert de Rooij, die goed bevriend met hem was. ,,Hij was standvastig, maar altijd met respect voor de andere partijen. Hij overschreeuwde zichzelf niet. En hij was een wandelende encyclopedie op het gebied van strafrecht, hij haalde ook nergens zijn neus voor op. Je kon hem altijd bellen, hij stond voor iedereen open."

Ook de Bossche advocaat Pieter van der Kruijs bouwde een hechte relatie op met Van Dijk. ,,Henk was een zeer spitsvondige advocaat. Vooral op het technische vlak, de kennis van het strafrecht, blonk hij uit."

Nadat hij stopte als strafrechtadvocaat werd Van Dijk voorman van het toezichthoudende college in het arrondissement Den Bosch. Daarnaast was hij ook nog raadsheer bij het gerechtshof in Arnhem. 

ZIE OOK: Oud-deken Henk van Dijk plotseling overleden