Volledig scherm
Polderweek 2016. © Merel van de Glind

Polderkamp zorgt al 50 jaar voor plezier in de Lithse polder

LITH - Terwijl zijn groepje maandagmiddag even schuilde onder een groot zeil, timmerde Tim (7) vastberaden door. ,,Bij Polderkamp moet je altijd hutten bouwen”, stelde hij. Tim is een van de deelnemers van de jaarlijkse kindervakantieweek in Lith.

Het 50-jarige Polderkamp is gegroeid, van 40 kinderen toen naar 261 nu. Toch zijn nog veel dingen hetzelfde, bijvoorbeeld dat jongeren staan te springen om leiding te geven aan de kinderen. ,,Op je dertigste ben je eigenlijk al te oud”, vertelt voorzitster Inge Wiegmans, die tevens van ‘Sfeerbeheer’ is. Het enthousiasme en plezier van de kinderen is ook gebleven, goed te horen aan de tikkende hamers.

Feest
Het thema is natuurlijk ‘Feest’: 50 ballonnen, verjaardagstaartjes, feestpetjes en Sara’s en Abrahammen op de dansvloer. Ook krijgen de kinderen elke dag een workshop, verzorgd door de 80 vrijwilligers. Hoogtepunt zal dit jaar het uitstapje zijn. Dankzij inzamelingsacties voert deze dit jaar naar de Efteling.

Aanstaande zaterdag zal de rommelmarkt met het eieren gooien de week afsluiten. Vanaf 12.30 tot 15.00 is iedereen welkom bij de grote tent aan de Tiendweg 11.

Volledig scherm
Polderweek 2016. © Merel van de Glind
Volledig scherm
Polderweek 2016. © Merel van de Glind

Oss, Uden e.o.