Volledig scherm
© Taina Monteiro

Politie onderzoekt dreigbriefjes aan anti-vluchtelingenbetogers in Oss

* UPDATE 10.50 uur * OSS - De politie doet onderzoek naar de dreigbriefjes die woensdag zouden zijn verstuurd aan 4 Ossenaren die op straat protesteren tegen het vluchtelingenbeleid. "We weten ervan, maar er is nog geen aangifte gedaan", zegt een woordvoerder. "We onderzoeken wat er aan de hand is en wie de afzender is van de brief."

Op social media maakt het briefje aardig wat los. Zo biedt Maikel Nijs 1000 euro aan degene die hem kan vertellen en bewijzen wie het bericht verstuurde. Ronald Selder, die in het briefje wordt genoemd, laat zich niet tegenhouden om te protesteren tegen de komst van vluchtelingen naar Oss. "Ik ga lekker door met protesteren want ik kies eerst voor mijn eigen volk en mijn kinderen."

Noodopvang
Het dreigbriefje waarvan een foto op Facebook circuleert, is ondertekend met 'Oss verwelkomt Asielzoekers.nl'. Mogelijk een verwijzing naar vrijwilligersorganisatie Oss Verwelkomt Vluchtelingen, die zich inzet voor bewoners van de noodopvang in het oude belastingkantoor. Die club heeft volgens voorman Angélo Schuurmans echter niets te maken met het briefje. "Uiteraard niet. Ik doe hier afstand van. Van iedere vorm van dreigen en geweld."

De ontvangers van de briefjes zijn anti-vluchtelingenbetogers die zowel in de Braakstraat demonstreerden als eerder dit jaar in de Krinkelhoek.

Oss, Uden e.o.