Volledig scherm
© Thinkstock

Politie waarschuwt tegen heksenjacht op horrorclown

OSS - De horrorclown in Oss maakt volgens de politie te veel los. Ze roept mensen op niet langer namen en adressen van mogelijke clowns online te zetten.

'Laat het onderzoek aan ons over en ga zelf geen geruchten/namen/adressen op internet verspreiden', schrijft ze in een nieuw bericht op Facebook. De vorige post, waarin de politie melding maakte van een horrorclown in Oss, is door haarzelf verwijderd. Op het bericht kwamen bijna 1700 reacties binnen.

Horrorclown iets aandoen
Ook van Facebookers die schreven dat ze de horrorclown iets aandoen als ze hem zien. De politie: 'Wij willen deze mensen nadrukkelijk verzoeken hiermee te stoppen en eventuele berichten te verwijderen'. De politie laat wel weten dat ze blij is met alle tips over namen van mogelijke clowns en belooft die serieus te onderzoeken.

Strafbaar
De horrorclown zou maandag- en dinsdagavond zijn gezien in het Elzeneindpark in Oss. De politie kreeg in totaal twee meldingen binnen over de angstaanjagend uitgedoste figuur die mogelijk een hamer en mes bij zich droeg. Ze zette daar een bericht over op Facebook om mensen te waarschuwen en de clown te vertellen dat hij misschien wel strafbaar bezig was. Het bericht maakte meer los dan de politie hoopte.

Boxtel
Ook in Boxtel zou een horrorclown zijn gespot. Politie Boxtel meldt op zijn Facebookpagina dat een 'oplettende burger' de politie heeft getipt. Of er ook echt mensen zijn lastiggevallen, is nog niet duidelijk.

Oss, Uden e.o.