Volledig scherm
Officier van justitie Van Veen (L), rechtbankvoorzitter Bordes, Martien R. (kaal), Toon R. (daarnaast), advocaat Van der Biezen (2eR), en advocaat Kuijpers (R), dinsdag in de rechtbank in Arnhem tijdens de zogenaamde Peer en Reep-zaak. Toon R. en zijn oom Martien Reuvers werden vervolgd voor moord, poging tot moord, deelname aan een bende en het op grote schaal kweken van wiet. © ANP

Politie ziet Martien Reuvers (47) als brein achter moordpoging op zijn ex Bianca van der H.

UPDATEOSS - De politie heeft maandagochtend Martien Reuvers opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot moord op rijschoolhoudster Bianca van der H. in Oss in 2015. De 47-jarige man uit Herpen wordt er nadrukkelijk niet van verdacht te hebben geschoten, meldt de politie maandag.

De destijds 36-jarige rijschoolhoudster werd in 2015 in haar eigen huis beschoten. Ze raakte lichtgewond. Vorig jaar werd de vermoedelijke schutter van de aanslag aangehouden in een TBS-instelling in Venraij. 

Hij zat toen vast voor een gewapende overval. Volgens betrouwbare bronnen wordt de 47-jarige Reuvers gezien als de man die opdracht gaf voor de moord op Van der H., blijkt uit informatie van het Brabants Dagblad. De politie wil dat zelf niet bevestigen.  

ZIE OOK: Spannend leven in snelwegtempo: een portret van Bianca van der H. uit Oss

Snelwegmoord

De twee hadden in het verleden een liefdesrelatie. Samen met zijn neef Toon Reuvers werd Martien ook verdacht van de moord op Hans van Geenen, de echtgenoot van de rijschoolhoudster.  Toon en Martien gaven al eerder aan geen bezwaar te hebben tegen het vermelden van hun achternaam, berucht zijn ze toch al in Brabant. 

Van Geenen werd in 2008 gedood bij een geruchtmakende schietpartij op de A73 bij Nijmegen. Martien en Toon werden door de rechtbank veroordeeld tot 23 en 20 jaar celstraf, maar in hoger beroep sprak het gerechtshof hen vrij wegens gebrek aan bewijs. 

ZIE OOK: 'Doelwit (36) van mislukte moordaanslag Oss betrokken bij ontvoering van makelaar'

Weer een aanslag

Een jaar na de moordaanslag op de rijschoolhoudster werd er opnieuw een aanslag op haar leven beraamd, maar toen maakte de schutter een vergissing en werd bij een zalencentrum in Berghem een andere vrouw, de destijds 28-jarige Mandy van der Sluys, door het hoofd geschoten. Zij overleefde de aanslag ook.

Voor de mislukte aanslag in Berghem is nog niemand aangehouden, meldt de politie maandag. Beide zaken kregen veel aandacht in opsporingsprogramma's, maar de politie zoekt nog steeds getuigen.

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de parkeerplaats in Berghem waar een 28-jarige vrouw uit Oss werd beschoten. Het eigenlijke doelwit was de Osse rijschoolhoudster, denkt de politie. © ANP

Ontvoering

Van der H. werd vorig jaar zelf gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ontvoering van een zakenman in Nunspeet. DNA van Van der H. werd aangetroffen op een kogel in een wapen dat werd gebruikt bij de ontvoering. Maar volgens de rechtbank was dat niet voldoende bewijs om haar daarvoor langer vast te houden.

De ontvoering van zakenman Ronald Maurits kreeg vorig jaar veel aandacht omdat een bewoner van Nunspeet met zijn mobiele telefoon vastlegde hoe drie mannen met een bivakmuts de ondernemer uit zijn auto sleurden en in een BMW duwden. 

Maurits werd dezelfde nog vrijgelaten in het buitengebied van Drunen. Vermoedelijk had zijn ontvoering te maken met een hoop opgelopen ruzie in het drugsmilieu.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”