Volledig scherm
De plek waar het explosief tot ontploffing kwam in Oss. © Paul Driessen

Politie zwijgt over aanslag op café Oss

OSS - Het blijft onduidelijk wat de politie weet over de aanslag op café 't Berghje in Oss. Bijna een week nadat het explosief ontplofte, heeft de politie 'geen nieuwe feiten' om te melden. Dat meldt een woordvoerder na vragen van het Brabants Dagblad.

In de nacht van dinsdag op woensdag ging een explosief af voor de gevel van 't Berghje in Oss. Café-eigenaar Antoine 'de Lap' van den Bergh en zijn vrouw zaten binnen toen het gebeurde. Dat zij deze aanslag kunnen navertellen, dankten ze volgens een agent aan hun gesloten rolluiken. Die voorkwamen dat de scherven naar binnen vlogen.

De politie kan of wil niet zeggen wat ze weet over de dader en diens motief, of over het gebruikte explosief. Het is ook onbekend of de politie iets heeft aan de beelden van de bewakingscamera's van 't Berghje, en of de aanslag misschien iets te maken heeft met eerdere incidenten zoals de vele autobranden in Oss dit jaar. 

Feestvierders trokken zich afgelopen weekend weinig tot niets aan van de aanslag op het café. Twee dagen achtereen was het gezellig druk op het straatfeest voor 't Berghje. Beveiligingsmensen en bewakingscamera's werden met succes ingezet om nieuwe problemen te voorkomen. 

Het feestweekend was een welkome opsteker voor Van den Bergh en zijn partner, die een heftig jaar doormaken. In de nieuwjaarsnacht werd hun dochter omver gereden in dezelfde Berghemseweg door een verdachte die komende maand voor de rechter moet verschijnen. In juni werd Peter Netten, een familielid van Manda, doodgeschoten in Oss.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”