Volledig scherm
Herpen © Ruud Rogier

Politiek laat geen spaan heel van plan voor entree Herpen

OSS - De politiek in Oss is nog lang niet af van het hoofdpijndossier over de entree van Herpen. Fracties schoten donderdagavond unaniem het voorstel van wethouder Gé Wagemakers aan flarden om woningbouw mogelijk te maken aan de Berghemseweg en Heiweg. Ze stuurden hem terug naar de tekentafel.

Dit terwijl de bestuurder zo graag een eind had gebreid aan het dossier dat al een jaar of 15 loopt. Dat de politiek anders besloot verbaasde Wagemakers niet echt. Ook hij vroeg zich af: wat moeten we met deze erfenis? In elk geval iets anders dan wat hij nu voorstelt. De wethouder wilde toestemming verlenen voor het bouwen van 3 huizen bij het caravanbedrijf aan de Berghemseweg. Daarvoor moet de eigenaar van het tankstation aan de Heiweg een lpg-vulpunt verwijderen en mag hij ter compensatie 6 woningen bouwen.

Onfrisse cadeautjes op basis van allerlei vage afspraken uit het verleden, klonk het donderdag. Politici zochten naar woorden om hun afkeer uit te spreken over het voorstel. Termen die klonken: broddelwerk (CDA), betreurenswaardig (PvdA) en waardeloos (D66).

Oss, Uden e.o.