Volledig scherm
© Thinkstock

Pool krijgt drie weken cel voor poging tot mishandeling in Osse kroeg

OSS - Een 36-jarige Pool krijgt drie weken gevangenisstraf voor een poging tot zware mishandeling, de vernieling van twee barkrukken en het beschadigen van een voordeur in een café in Oss. De man moet de eigenaar van het café honderd euro schadevergoeding betalen.

De buurman van een café in Oss werd wakker van een enorme herrie. Er klonk een hoop geschreeuw en hij hoorde glasgerinkel. De man twijfelde geen moment: hij nam zelfs geen tijd om een shirt aan te trekken en rende in zijn onderbroek het café binnen.

Daar stuitte de man op een bizar tafereel. De 36-jarige man, duidelijk dronken, stond met een barkruk om zich heen te zwaaien. Hij bedreigde andere mensen in de horecagelegenheid en stormde meteen toen hij de buurman zag met de barkruk voor zich uit op hem af. De buurman vluchtte en haalde een knuppel. Met het stuk hout in zijn handen liep hij op de verdachte af.

De Pool liet zich niet door de gewapende buurman uit het veld slaan, pakte de knuppel af en rende hem achterna. Hij sloeg, maar miste hem net. Op dat moment stormden politiemensen het café binnen. Zij rekenden de verdachte in. Agenten gaven de man toen al een verbaal voor ‘openbare dronkenschap’.

De verdachte kwam maandagmiddag niet bij zijn rechtszaak opdagen. Hij is inmiddels weer verhuisd naar Polen.

Oss, Uden e.o.