Volledig scherm
Ziekenvereniging Horizon uit Heesch haalde vorig jaar 4171,50 euro binnen tijdens de finaleavond van de Clubkas Campagne. © Rabobank Oss-Bernheze

Pot van drie ton brengt 619 clubs in Oss en omgeving op campagnepad

OSS - Inwoners van Oss en omgeving worden sinds deze week weer van alle kanten aangeklampt door verenigingen die een graantje mee willen pikken van de 300.000 euro die de Rabobank beschikbaar heeft voor de jaarlijkse Clubkas Campagne. Liefst 619 verenigingen dingen mee naar een deel van de geldpot.

De verdeling van de drie ton is afhankelijk van het aantal stemmen dat verenigingen krijgen van leden van de bank. Deze leden hebben deze week allemaal een formulier met stemcode ontvangen. Op 4 oktober wordt tijdens de finaleavond in de Osse Rusheuvel bekend gemaakt hoe de clubs hebben gescoord en welk bedrag zij kunnen verwachten. 

In 2017 brachten bijna 14.000 mensen hun stem uit tijdens de Clubkas Campagne, 44 procent van alle leden van de Rabobank Oss-Bernheze. Ziekenvereniging Horizon uit Heesch scoorde met 927 stemmen het best van alle verenigingen. Deze vereniging verwierf daarmee 4171,50 euro. Dit jaar dingen er zestien verenigingen meer mee naar de gunst van de leden. De clubs komen uit de gemeenten Oss en Bernheze en daarnaast uit de kernen Nuland, Vinkel, Schaijk en Reek. 

De campagne wordt dit jaar opnieuw afgesloten met 'de week van de coöperatie' in de Rusheuvel. Tijdens deze week, van 1 tot en met 6 oktober kunnen leden van de bank deelnemen aan workshops en optredens bijwonen. Opmerkelijkste optreden komt van illusionist Victor Mids, bekend van het tv-programma Mindf*ck. Mids treedt woensdag 3 oktober op. Annemarie van Daalwijk van de Rabobank geeft aan dat deze avond binnen een dag was uitverkocht. Ook een flink aantal van de andere bijeenkomsten tijdens de week van de coöperatie zijn nu al volgeboekt. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”