Volledig scherm
© Thinkstock

Prijs van een ton voor sociaal ondernemers

OSS - Het Anton Jurgens Fonds, ontstaan uit de erven van de Osse margarineproducent Anton Jurgens, reikt dit jaar twee prijzen uit met bedragen van 50.000 en 100.000 euro én professionele begeleiding voor de sociaal ondernemers. Daarvoor komen startende ondernemers uit de twintig gemeenten in Noordoost-Brabant in aanmerking.

Het gaat om bedrijven die niet werken vanuit het oogpunt om winst te maken, maar om anderen vooruit te helpen. Deze sociaal ondernemers hebben vaak moeite hun plannen te financieren. Want banken en reguliere investeerders steken liever geen geld in een bedrijf waar het lang kan duren voordat de investering zich financieel terugverdiend.

Vanaf deze week staat er informatie over deze prijs op Igniteaward en kan men zich voorbereiden op de aanmelding, want er moet een beknopt businessplan, een videopitch en een goed cv worden overhandigd. Inschrijven kan vanaf 1 juni.

69 bedrijven
Het Anton Jurgens Fonds heeft de Ignite Award vorig jaar uitgereikt in de regio Nijmegen, waar het fonds gevestigd is in de voormalige woning van de familie Jurgens. Daar meldden zich volgens Leoni Delsink van het fonds 69 bedrijven aan. "Van bedrijven die iets willen doen aan eenzaamheid van mensen, sociale cohesie in wijken en buurten en arbeidsparticipatie." Uiteindelijk ging de hoofdprijs naar het bedrijf Mevrouw Spijker, dat vrouwen uit de bijstand opleidt tot klusser om zichzelf en anderen verder te helpen.

Oss, Uden e.o.